1Controleer gratis of je recht hebt op compensatie.

2MyAirClaim neemt al het werk uit handen. Ons slagingspercentage is 98%.

3No cure, no pay Geen administratiekosten. Je claim wordt direct behandelt en wij houden je op de hoogte van het proces.

FAQ

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

In Verordening 261/2004 zijn de rechten bij een vluchtvertraging, annulering en instapweigering vastgelegd. In 2005 is de Verordening in werking getreden

In de volgende situaties heb je als vliegtuigpassagier mogelijk recht op een vergoeding.

 • Wanneer je vlucht is vertraagd met meer dan drie uur.
 • Wanneer je vlucht is geannuleerd kort voor vertrek.
 • Wanneer je een aansluiting mist door een vertraging.
 • Wanneer je niet mee mag met de vlucht.
 • Wanneer je vluchttijden veranderd zijn.
 •  

Meer dan drie uur vertraagd, maar toch geen recht op compensatie?

Als er sprake is van een buitengewone omstandigheid, heb je geen recht op compensatie. Van een buitengewone omstandigheid wordt gesproken als de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor het probleem dat is ontstaan met de vlucht. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Weersomstandigheden waardoor het vliegtuig niet kan vertrekken of landen.
 • Terrorisme
 • Stakingen van derden, zoals de luchtverkeersleiding of het grondpersoneel.
 • Medische noodlandingen.

Bij een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij wordt er niet gesproken over een buitengewone omstandigheid.

Door een vertraging mijn aansluiting gemist, heb ik nu recht op een vergoeding?

Als je door een kleine vertraging alsnog je aansluiting hebt gemist en je komt met meer dan 3 uur vertraging aan op je eindbestemming, dan heb je recht op een vergoeding. Let hierbij wel op dat je aansluitende vlucht onderdeel was van 1 boeking. Is dit niet het geval, dan is er helaas geen recht op een vergoeding.

Mijn vlucht is geannuleerd, heb ik nu recht op een vergoeding?

Bij een annulering van een vlucht is er de mogelijkheid te kiezen voor een vergoeding of een alternatief. Dit geldt altijd.

Lees hier meer over op onze pagina vlucht geannuleerd

Tijdens de vertraging heb ik kosten gemaakt. Kan ik deze declareren?

Ja voor de onkosten die je maakt tijdens een vertraging heb je volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding.

Dit kan betekenen recht op maaltijden, verfrissingen en twee telefoontjes, faxen of e-mails. In sommige gevallen zelfs overnachtingen in een hotel. Zorg ervoor dat je hierbij wel alle bonnetjes bewaard. Meer informatie over onkosten zie je op onze pagina vergoedingen.

Krijg ik een vergoeding bij een instapweigering?

Bij een instapweigering waar de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft, omdat je niet de juiste gegevens bij je hebt of een situatie waarbij je het land niet mag verlaten, heb je geen recht op een vergoeding. Echter kan een instapweigering ook voorkomen waarbij de luchtvaartmaatschappij wel schuld heeft, dan heb je wel recht op een vergoeding. Lees hier meer over op onze pagina instapweigering.

Plaatsing in hogere of lagere klasse

Het kan zijn dat je een ticket boekt voor een bepaalde klasse en dat je bij het instappen in een hogere klasse mag gaan zitten. In dat geval mag de luchtvaartmaatschappij je geen extra kosten in rekening brengen.

Naast het plaatsen in een hogere klasse kan het ook zijn dat je in een lagere klasse kan worden geplaatst. Je hebt bij plaatsing in een lagere klasse recht op terugbetaling van een gedeelte van de ticketprijs. De hoogte van de terugbetaling is afhankelijk van de afstand van de vlucht.

Wanneer valt mijn vlucht onder de Europese wetgeving?

Je vlucht valt onder de Europese wetgeving in de volgende situaties:

 • Je vlucht vertrekt vanaf een luchthaven in de Europese Unie en wordt verzorgd door elke willekeurige (ook niet Europese) vliegtuigmaatschappij.
 • Je vertrekt vanuit een land buiten de Europese Unie naar een luchthaven in de Europese Unie. De vlucht moet dan uitgevoerd worden door een luchtvaartmaatschappij uit de Europese Unie.

Het is belangrijk dat je een geldige boeking hebt en je op tijd bent aangemeld bij de incheckbalie.

Ik heb mijn reis geboekt bij een 3e partij en niet bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Heb ik nu ook recht op een vergoeding:

Als de partij waar je je boeking hebt gekocht, een andere vlucht heeft geregeld waardoor je toch meer dan 3 uur vertraging hebt opgelopen, dan heb je nog steeds recht op een vergoeding. De verantwoording ligt bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Heeft de 3e partij je vlucht veranderd en is de vlucht waarvoor je in aanmerking kwam wel op tijd vertrokken, dan heb je geen recht op een vergoeding

Geldt het compensatie bedrag per passagier?

Ja het bedrag dat wordt uitgekeerd door de luchtvaartmaatschappij is altijd per passagier. Het bedrag is onafhankelijk van de prijs van je ticket.

Hoe lang duurt het voordat mijn claim is afgerond en ik mijn vergoeding kan verwachten?

Omdat elke luchtvaartmaatschappij een andere werkwijze hanteert is het moeilijk om precies aan te geven hoe lang dit duurt. Soms is het in enkele weken geregeld, maar het kan ook langer duren, voordat de vergoeding kan worden uitgekeerd. Als we voor jouw claim naar de rechter moeten om de vliegtuigmaatschappij te overtuigen, dan kan het zelfs tot 6 maanden duren. MyAirClaim probeert zo snel als mogelijk jouw compensatie te regelen.

Hoe wordt het bedrag van de vergoeding bepaald :

Is je vlucht meer dan drie uur vertraagd of is je vlucht kort voor vertrek geannuleerd dan heb je recht op compensatie. Maar ook als je geweigerd bent op je vlucht of als je je aansluiting hebt gemist. De hoogte van de compensatie hangt af van de afstand van de vlucht.

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
 • €400 compensatie bij een vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
 • €400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km

Op welke rekening wordt mijn vergoeding gestort:

MyAirClaim boekt de vergoeding minus de fee over naar de door jou opgegeven rekeningnummer bij de aanvraag. Je zult ook op de hoogte worden gesteld per e-mail over jouw compensatie.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de status van mijn claim?

Bij het aanvragen van een vergoeding op MyAirClaim, kun je een gratis account aanmaken met je eigen inloggegevens. Door in te loggen op je account krijg je het volledige overzicht van de status van jouw aangevraagde claim. Ook zullen wij je via de mail op de hoogte houden van de staat van jouw claim.

Kan ik tegelijkertijd voor meerdere passagiers een claim indienen?

Ja je kunt voor meerdere passagiers een claim indienen mits je alle gegevens van deze passagiers bij de hand hebt. Ook hebben wij van alle passagiers een volmacht nodig. Dit betekent dat de passagiers de bevoegdheid geven om hen te vertegenwoordigen.

Waarvoor moet ik een volmacht tekenen?

Om je te mogen vertegenwoordigen vragen alle luchtvaartmaatschappijen een volmacht. Door het tekenen van de volmacht geef je ons de bevoegdheid om namens jou op te treden en rechtshandelingen te verrichten.

Ik heb zelf een claim ingediend alleen deze werd geweigerd. Kan ik alsnog een claim bij jullie indienen?

Ja dat kan, juist doordat het vaak niet makkelijk is om een claim in te dienen als consument, omdat er vaak meer bij komt kijken kun je alsnog bij ons je claim indienen. Door het indienen van je claim kunnen wij op basis van de informatie direct zien of je recht hebt op een vergoeding.

Ik kan mijn documenten niet uploaden wat kan ik hier aan doen?

Als het niet lukt om je documenten op de website te uploaden kun je deze alsnog e-mailen naar info@myairclaim.eu. Wij zorgen er dan voor dat jouw documenten worden toegevoegd aan jouw dossier.

Heb ik al mijn reisdocumenten nodig om een claim in te dienen?

Het is belangrijk dat je aantoont dat je een passagier was van de vertraagde vlucht waarvoor je een claim wilt indienen. Soms is het mogelijk om een claim in te dienen als je het e-ticket of boeking niet meer hebt op basis van een betalingbewijs. Je hebt dan wel minder kans op een geslaagde claim. Wij raden je daarom aan om je reisdocumenten altijd goed te bewaren.

Waarom hebben jullie een kopie van mijn identiteitsbewijs nodig?

Wij vragen om een kopie van het identiteitsbewijs of paspoort, zodat we je claim zo goed mogelijk kunnen behandelen. De luchtvaartmaatschappij controleert hiermee of het de juiste persoon is waarvoor de aanvraag is ingediend.

Wij gaan vertrouwelijk om met al je gegevens. Er worden door ons geen gegevens verstrekt aan derden! Voor meer informatie over de privacyregels kan je ons privacy beleid en de algemene voorwaarden lezen.

Wat doet MyAirClaim?

MyAirClaim draagt zorg voor vliegtuigpassagiers die vertraging hebben op gelopen (minimaal 3 uur) en hierbij recht hebben op een financiële vergoeding. Door het invullen van je vluchtnummer kunnen wij met onze service direct weergeven of je ook voor deze vergoeding in aanmerking komt. In sommige gevallen is het nodig om juridische stappen te ondernemen, deze zorgen neemt MyAirClaim je uit handen. Als je denkt dat je recht hebt op een vergoeding, vul dan je gegevens in. Onze professionals gaan dan direct aan de slag gaan om je vergoeding zo snel als mogelijk te innen.

Controleer nu uw vlucht

Waarom MyAirClaim?

Door gebruik te maken van MyAirClaim weet je direct of je recht hebt op een vergoeding. Daarnaast is de kans groter dat je een vergoeding ontvangt, omdat het voor de consument vaker moeilijk gemaakt wordt door al het papier werk en eventueel procedures. Wij nemen deze zorg uit handen.

Wij onderscheiden ons, doordat wij in verschillende landen actief zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om de vliegtuigmaatschappijen lokaal te benaderen en direct te handelen. MyAirClaim heeft jarenlange ervaring en de juridische expertise op het gebied van de huidige wet-en regelgeving om succesvol een claim te innen.

Volg het volledige proces van je claim in je eigen portal.

Is MyAirClaim ook in een andere taal beschikbaar?

Ja MyAirClaim is ook beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Spaans.

Wat is het verdienmodel van MyAirClaim?

MyAirClaim werkt op basis van No cure No pay. Dit houdt in dat wij eerst voor jou aan het werk gaan zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Op het moment dat we met succes je vergoeding kunnen uitkeren, rekenen wij eenmalig 29% succes fee. Er zullen dus geen administratiekosten of proceskosten bij je in rekening worden gebracht.