Vlucht geannuleerd

Als je vlucht kort voor vertrek is geannuleerd, heb je mogelijk ook recht op compensatie Bekijk hieronder voor welke vergoedingen je in aanmerking komt als je vlucht is geannuleerd.

Is je vlucht geannuleerd? Lees hier wat je kunt doen

Als je vlucht door de vliegtuigmaatschappij is geannuleerd heb je het recht op een kosteloze omboeking en / of een aanbieding voor een alternatieve vlucht naar je bestemming. Deze rechten zijn vastgelegd in verordening 261/2004.
Het aangeboden alternatief moet wel overeenkomen met de geannuleerde reisvoorwaarden. Vlieg je bijvoorbeeld een dag later, dan kun je besluiten om niet meer af te reizen. Je moet dan je geld voor je ticket terugkrijgen. Je hebt dan géén recht meer op teruggave van extra gemaakte kosten.

Mocht je besluiten zelf een andere vlucht te boeken, omdat je het aangeboden alternatief niet goed vindt, dan moet je ook je geld voor je ticket terugkrijgen. Kost je nieuwe ticket meer, dan moet het verschil in meerkosten door de vliegtuigmaatschappij worden vergoed.

Als je het alternatief accepteert en je moest eerder vertrekken of je komt later op je eindbestemming aan, dan bestaat de mogelijkheid dat je in aanmerking komt voor een vergoeding die kan oplopen tot wel € 600,- per persoon.

Je rechten bij vluchtannuleringen tijdens de coronacrises

De vertragingen en annuleringen als gevolg van het coronavirus worden gezien als overmacht. Het zijn buitengewone omstandigheden waar de vliegtuigmaatschappijen geen invloed op hebben. Op grond hiervan zijn je rechten die zijn vastgelegd in verordening 261/2004 niet van toepassing en bestaat er geen mogelijkheid om een claim in te dienen bij een vertraging of annulering. Je recht op overboeking en of restitutie van het geld van je ticket blijft wel van kracht. Je krijgt in de meeste gevallen een voucher aangeboden i.p.v. contant geld. De voucher moet voldoen aan de volgende regels:

Claim Mijn Compensatie